Team Tongeren

1ste kleuterklas

Juf Cecile

Hallo, ik ben juf Cécile en hoop met de benjamins van onze school een héél prettig schooljaar te beleven. Met veel ervaringskansen om spelenderwijs te leren, zich te ontwikkelen en te groeien in zelfstandigheid. Het ‘zich goed voelen’ is daarom het allerbelangrijkste. Vandaar dat ik communicatie met ouders echt belangrijk vind; je kunt mij na school steeds aanspreken, iets schrijven in het kleuterdagboek of mailen.
Fijn dat jullie er zijn, lieve kleuters! Welkom!

Juf Eline

Hallo, ik ben juf Eline, 24jaar. Sinds 2 jaar ben ik een actieve kleuterjuf in Jeugdland Tongeren. Zelf heb ik nog geen kindjes, maar de kleutertjes in mijn klas vervullen een groot deel van mijn kinderwens. Zij zien mij als een echte mama die steeds voor hen klaarstaat en hen met de grootste zorg omringt. Samen trachten we het beste in elkaar naar boven te halen. Soms ben ik wel een gevoelig persoon, maar vrolijkheid en nauwkeurigheid zijn mijn grootste troeven. Samen met collega’s gestructureerd werken aan nieuwe dingen is ook een grote doelstelling. 

2de kleuterklas

Juf Lotte

Ik ben Juf Lotte
Al jaren ben ik actief bezig met kinderen. Dit via kleuterkampen, grimeren, het geven van zwemles, enzovoort. Ik ben nog niet zo lang bezig in het onderwijs maar ik heb al heel wat ervaringen kunnen opdoen. De kinderen op een leuke en creatieve manier iets bijleren vind ik geweldig. Zelf ben ik ook een bezige bij, stilzitten staat niet in mijn woordenboek. Ik kijk er alvast naar uit om het komende jaar vol enthousiasme les te geven aan de tweede kleuterklas.

3de kleuterklas

Juf Ingrid

Als juf vind ik het belangrijk dat de kinderen durven experimenteren zonder zich geremd te voelen.
Dit houdt in dat kinderen mogen fouten maken. Ik probeer mijn lessen spontaan en
 flexibel aan te passen aan de noden van de kinderen op het moment dat ze zich voordoen.
De vertrouwensrelatie tussen juf en kind moet ervoor zorgen dat kinderen zich goed voelen in de klas.  
Zo gaan wij samen op weg naar het eerste leerjaar in een veilige maar inhoudsvolle omgeving.

1ste leerjaar

Juf Kristien

Ik ben juf Kristien Guisson
Als klein meisje deed ik niets liever dan juffrouwtje spelen met mijn poppen en knuffels. Nu, al die jaren later, sta ik nog steeds voor de klas. Met een iets levendiger publiek dan wel. Ik geef in Jeugdland met veel plezier les aan de jongens en meisjes van het 1ste leerjaar. Zorgen voor een warme, vertrouwde omgeving vind ik erg belangrijk. Mijn klas is een plek waar je mag groeien en bloeien en zijn wie je bent. Op een speelse creatieve manier ga ik samen met mijn leerlingen op pad en maken we kennis met de wereld van letters en cijfers.

2de leerjaar

Meester Bert

Ik ben meester Bert. Ik woon, samen met vrouw en kinderen, in Riksingen op ongeveer 20 minuutjes fietsen van de school. Na vele jaren het vijfde leerjaar, ga ik de uitdaging aan om de vriendjes van het tweede leerjaar op weg te helpen. Naast de lieve schatjes van het 2de leerjaar zijn mijn 2 zonen (17 en 15 jaar) en mijn dochter (13 jaar) mijn oogappels. Hiervoor moet ik dan ook steeds paraat staan om taxi te spelen. Ik hou erg veel van lezen en dat probeer ik ook in de klas over te brengen door leuke, grappige en spannende verhalen te kiezen om voor te lezen in de klas. 

2de graad

Juf Sofie

Hallo!
Ik ben juf Sofie.
Juf worden was altijd al mijn droom. Die droom werd voor mij enkele jaren geleden werkelijkheid en nog steeds doet het mij elke dag veel plezier om vrolijke kindergezichtjes te zien en om samen met hen op weg te gaan.
Voor mij is elk kind uniek, ieder met zijn/haar eigen talenten. Kunnen en durven zijn wie je bent vind ik dan ook erg belangrijk.
Zelf hou ik ervan om te vertoeven in de buitenlucht. Wandelen en fietsen doe ik graag maar ook familie en vrienden spelen een belangrijke rol in mijn leven.

Juf Isabelle

Hallo!
Ik ben juf Isabelle en sta al zo een 13 jaar elke dag met plezier voor de klas.
Het belangrijkste is dat elk kind zich goed in zijn vel voelt en vanuit zijn eigen kunnen dag na dag kan groeien met mijn begeleiding. Dat is dan ook wederzijds, want er gaat geen dag voorbij waarbij ikzelf ook heb geleerd van de kinderen rondom mij.
Ik houd van leven in de brouwerij met een vleugje humor, zowel in de klas als daarbuiten. Gezelligheid met vrienden en familie en genieten van de kleine dingen in ‘t leven staan bij mij ‘on top of the list’.

3de graad

Juf Mieke

Ik ben juf Mieke en ik ben mama van 3 kinderen: Lily (13), Lisa (10) en Leon (4).
Ik geef ondertussen al bijna 20 jaar les en hou hierbij altijd mijn eigen kindjes in het achterhoofd.
Als mama heb je immers verwachtingen voor je kinderen, niet enkel qua leerstof maar ook voor hun emotionele welzijn. Mijn deur staat dan ook altijd open voor een babbel, een knuffel of waar je kind dan ook nood aan heeft. Dit schooljaar begin ik met veel plezier aan een nieuwe uitdaging als ondersteunend leerkracht in het 5de en het 6de leerjaar. Zo kan ik de nodige tijd en aandacht geven aan ieder kind, want niets verwarmt mijn hart zo fel als een kind zien groeien en openbloeien.

Meester Martijn

Ik ben Martijn, in 2018 ben ik afgestudeerd en sta sindsdien in het onderwijs. Voor mij is dit het eerste jaar in Jeugdland, naast dat ik hier werk, werk ik ook nog in basisschool Picpussen. Naast mijn job als leerkracht ben ik graag creatief bezig. Ik geef onder andere lessen kunstinitiatie aan kleuters, doe toneel en ben nog druk bezig als grafisch ontwerper. Ik kijk er naar uit om samen met juf Sarah en juf Mieke het avontuur van de graadsklas met het 5de en 6de leerjaar aan te gaan. We gaan ervoor!

Juf Sarah

Hallo, ik ben juf Sarah. Ik hou van lachen, sporten, shoppen en uiteraard van voor de klas staan. In de klas breng ik positiviteit en wil ik elk kind helpen groeien tot de unieke persoon die hij of zij is. Ik ben een bezige bij en zal buiten de klas ook te vinden zijn op tennisvelden, de hogeschool voor een extra opleiding en een b&b als flexijobber. Ik heb een groot hart en passie om elk kind thuis te laten voelen in de klas en een veilige omgeving te waarborgen om te ontwikkelen.

Turnen

Meester Tim

Ik ben meester Tim, de turnmeester van de school.
Net als rekenen en schrijven is bewegen iets dat je moet leren. Het gaat niet vanzelf.
Tijdens de bewegingsles krijgen kinderen de kans om uitdagingen aan te gaan en om andere talenten van zichzelf te ontdekken. Dat is goed voor de eigenwaarde van kinderen: iedereen is wel ergens goed in.
Bij het sporten leren kinderen omgaan met winst en verlies en hoe te presteren binnen een team.
Tevens leidt voldoende beweging op school tot een betere mentale en fysieke gezondheid.

Ondersteuning

Juf Marleen
Ondersteuning

Juf Marleen
Ik ben juf Marleen, kleuterjuf, ik heb ervaring met alle leeftijden.
Met hart en ziel was ik de voorbije jaren klasjuf K2 gecombineerd met zorgjuf van de kleuters in Tongeren.
Het belangrijkste vind ik dat alle kinderen graag naar school komen, zich goed voelen…Hierbij wil ik heel graag helpen zodat ze kunnen ontwikkelen in de verschillende domeinen.
Dit schooljaar kom ik in alle kleuterklassen als ondersteuning, zowel in Tongeren als in Lauw.

Juf Aline
Zorgjuf

Ik ben Aline, 25 jaar en start voor het 2de schooljaar in Jeugdland.
Ik werk heel graag samen met mijn collega’s om het beste uit alle kleuters te halen. Ik ben een huiselijk type en plan zowel thuis als in de klas graag leuke activiteiten. Ik geniet ervan om samen plezier te maken en de wereld te ontdekken. Naast mijn liefde voor de kleuters, ben ik ook verzot op dieren. Daarom zorg ik thuis heel graag voor mijn hondje (lees: verwen).  
Als zorgjuf van de kleuters komt zeker mijn zorgende kant naar boven: samen gaan we op ontdekking en zo kunnen ze vol enthousiasme groeien in hun kunnen.

Juf Lieve
Zorgcoördinator

zorg@jeugdland.be

Ik ben juf Lieve.
In 1993 ben ik gestart als juf van het 2de leerjaar in Jeugdland. Enkele jaren later (2005) wilde ik graag iets anders, heb ik de klas achter mij gelaten en werd ik zorgcoördinator wat ik nog steeds met hart en ziel doe.
Als zorgcoördinator tracht ik samen met de juf/meester van jouw kind het mooie en het beste volgens eigen kunnen naar boven te halen.
Luisteren naar haar/zijn kleine en grote gelukjes, verdrietjes, verhalen… er voor haar/hem zijn waar nodig is.
Ondertussen ben ik ook de fiere omi van vier prachtige kleinkinderen ieder op hun eigen manier. Daar geniet ik volop van. Daarnaast hou ik van wandelen in de natuur en genieten van de stilte en rust in de bergen!

Juf Heidi
Administratie

administratie@jeugdland.be

Ik ben juf Heidi en ben al 34 jaar actief als administratief medewerker. Mijn takenpakket is zeer gevarieerd en bestaat o.a. uit onthaal, telefonie, leerlingenadministratie, bestellingen plaatsen en opvolgen, allerlei papierwerk, enz…
Ik ben getrouwd en trotse mama van een dochter.
Mijn hobby’s zijn wandelen, fietsen, knutselen, lezen en … ik hou van lekker eten.

Juf Iris
Directeur

directie@jeugdland.be

Als directeur van Jeugdland is het mijn passie en ambitie om mensen, groot of klein, te laten groeien tot de beste versie van zichzelf.  
Communicatie, in alle mogelijke vormen, zie ik als bindmiddel om stevige fundamenten te bouwen.
Mijn roots zijn verstrengeld met de rijke geschiedenis van Tongeren. Als men Tongeren zegt, dan denkt men Ambiorix. Zoals Ambiorix geschiedenis geschreven heeft voor Tongeren, wil ik met mijn team toekomst schrijven voor Jeugdland. Toekomst voor de toekomst. Toekomst voor onze kinderen. Dat wil ik samen doen met mijn team dat de ziel vormt van de school.